Victoria Ansell gaat Marklink in Londen leiden

Ervaren corporate finance adviseur Victoria Ansell aan het hoofd jongste Marktlink kantoor in Londen.

Marktlink, de internationaal opererende overnameadviseur (M&A), versterkt zijn positie in het Verenigd Koninkrijk met een nieuw kantoor in het centrum van Londen. Dit wordt het vierde kantoor van Marktlink in het Verenigd Koninkrijk. Eerder opende het kantoren in Manchester, Birmingham en Nottingham, waar het een sterk netwerk heeft opgebouwd binnen het MKB.

De vestiging in het hart van St Paul’s wordt Marktlink’s zeventiende kantoor en versterkt zo zijn koppositie als toonaangevende speler op de internationale M&A-markt.

De leiding over de Londense vestiging komt in handen van Victoria Ansell, een corporate finance-adviseur met een groot professioneel netwerk in Londen en Zuidoost-Engeland. Zij was vanaf 2016 topadviseur bij Castle Corporate Finance en werd in 2019 directeur en aandeelhouder. Ze sleepte eerder de titels ‘Corporate Finance Adviser of the Year 2021’ en ‘Dealmaker of the Year 2022’ bij de Insider South East Dealmakers Awards in de wacht.

“Londen is voor veel Europese kopers al jaren een belangrijke strategische locatie voor uitbreiding in het Verenigd Koninkrijk”, aldus Ansell. “Londen staat bovendien bekend om de sterke vertegenwoordiging van gevestigde M&A-adviseurs. Vanuit hier kunnen we Britse ondernemers optimaal ondersteunen door ze in contact te brengen met geïnteresseerde (internationale) kopers. De benadering van Marktlink onderscheidt zich door lokale expertise te combineren met een uitgebreid Europees netwerk.”

Verschillen in waardering bij Nederland-Britse deals
De recente opening van het kantoor in Londen biedt Nederlandse bedrijven de mogelijkheid om te profiteren van de kapitaalstroom uit het Verenigd Koninkrijk, waar veel investeerders op zoek zijn naar rendement.

“Marktlink Londen is een belangrijke stap in onze ambitie om marktleider in Europa te worden op het gebied van M&A-advies voor ondernemers”, zegt Luc Keltjens, partner bij Marktlink. “Bovendien krijgen onze Nederlandse relaties direct toegang tot een kopersmarkt die Nederlandse bedrijven tot wel dertig procent hoger waardeert. De verschillen in waarderingen binnen Europa zijn groot, waarbij die in het Verenigd Koninkrijk, en vooral in Londen, het hoogst zijn.”


Victoria Ansell (links) en Luc Keltjens (rechts)

Ansell, die zich sterk maakt voor vrouwen in de markt van corporate finance, blijft betrokken bij ‘March Women in M&A’, een netwerk gericht op samenwerking en ondersteuning van vrouwen in de M&A-sector. Ze is tevens een veelgevraagd spreker bij paneldiscussies en recentelijk nog bij de Future Gen Female Event Series van Hays Macintyre.

Gerelateerde artikelen