‘Verzekeraar NN in de markt voor Europese onderdelen MetLife’

De Nederlandse verzekeraar NN Group staat op het punt zijn portefeuille levensverzekeringen uit te breiden.

Persbureau Bloomberg meldt op basis van bronnen dat de onderneming ongeveer 740 miljoen dollar wil betalen voor de overname van een aantal Europese bezittingen van de Amerikaanse branchegenoot MetLife. Een deal over de Poolse en Griekse eenheden zou komende week al bereikt kunnen worden, al is er volgens de bronnen nog geen definitief akkoord en zouden gesprekken nog tot niets kunnen leiden.

Vertegenwoordigers van MetLife en NN weigerden commentaar te geven. De berichten over een deal komen op het moment dat NN ook een verkoop van zijn divisie voor vermogensbeheer nastreeft. De verzekeraar staat onder druk van de activistische aandeelhouder Elliott Investment Management om meer waarde voor aandeelhouders te creëren. NN had eerder dit jaar ook een bod uitgebracht op de Poolse activiteiten van Aviva.

Het in New York gevestigde MetLife is bezig met het stroomlijnen van zijn portefeuille wereldwijd. Het bedrijf rapporteerde voor zijn activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika vorig jaar een aangepaste winst van 327 miljoen dollar, waar dat een jaar eerder nog 282 miljoen dollar was.
 

Gerelateerde artikelen