Verzekeraar ASR neemt kleinere concurrent Axent over

Verzekeraar ASR verwerft alle aandelen van Axent. Het is de bedoeling om de portefeuille en de activiteiten van Axent op termijn volledig te integreren in de Ardanta-organisatie, een onderdeel van AS. Dit maakte ASR dinsdag bekend zonder financiƫle details te vermelden.
Axent is een Nederlandse verzekeraar met een portefeuille van 2,2 miljoen euro kapitaalverzekeringen. Het had in 2014 een brutopremie-omzet van 55 miljoen euro, een eigen vermogen van 188 miljoen euro en een belegd vermogen van 1,8 miljard euro.
"De overname van Axent en de eerder bekendgemaakte overname van De Eendragt passen binnen de strategie van ASR om haar marktpositie te verstevigen in een consoliderende verzekeringsmarkt", aldus topman Jos Baeten van ASR. "Met deze twee complementaire overnames behoudt ASR haar sterke kapitaalspositie en wordt 3,5 miljard euro toegevoegd aan het belegd vermogen van ASR."
Eerder deze maand maakte ASR de overname bekend van de Nederlandse pensioenverzekeraar Stichting De Eendragt Pensioen. Deze overname past volgens Baeten in het streven van ASR om zijn positie op de pensioenmarkt verder te verstevigen.
 
CFO Chris Figee van ASR zei onlangs tegen CFO.nl dat de onderneming zich minder focust op winst en meer op kapitaalstromen. "Jarenlang hebben wij de nadruk gelegd op winst, nu is een andere aanpak vereist," aldus Fugee. "We moeten leren meten waar het kapitaal vandaan komt, waar het naar toe gaat en hoe we kapitaal kunnen laten renderen."
 
(ANP/MenA.nl) 
 
Gerelateerde artikelen