Verschuiven deadline redt overname Activision Blizzard

Laatst gewijzigd: 28 juli 2023 10:44
Microsoft krijgt drie maanden extra voor goedkeuring toezichthouders.

De deadline voor het sluiten van de overname van gamesbedrijf Activision Blizzard door Microsoft wordt verlengd tot 18 oktober. De oude deadline voor het afronden van die deal ter waarde van 69 miljard dollar verliep dinsdag.

Activision heeft Microsoft nu drie maanden langer de tijd gegeven om zo alle benodigde goedkeuringen van toezichthouders rond te krijgen. Verder hebben de partijen afgesproken dat het bedrag dat Microsoft moet betalen aan Activision als de deal toch niet doorgaat, wordt verhoogd naar 3,5 miljard dollar. Dat was eerder 3 miljard dollar. De overname werd negentien maanden geleden aangekondigd en de bedrijven zeggen door te willen met elkaar.

De partijen hebben wel de wind mee de laatste tijd met die geplande overname. De Amerikaanse concurrentiewaakhond Federal Trade Commission (FTC) is er niet in geslaagd de deal bij een rechtbank te blokkeren. De Britse Competition and Markets Authority (CMA) heeft aangekondigd om nieuwe gesprekken te beginnen over manieren om de zorgen van de Britse autoriteiten over de deal weg te nemen.

Over de overname van Activision is veel ophef omdat Microsoft met de Xbox zijn eigen spelcomputer heeft en toezichthouders bang zijn dat spellen van Activision straks alleen nog maar voor die eigen console zullen verschijnen. Microsoft heeft nu wel een deal met Sony gesloten dat Call of Duty ook na de overname blijft verschijnen op de PlayStation-computers van het Japanse technologieconcern. Dat zou moeten helpen met het wegnemen van zorgen bij toezichthouders over het verstoren van concurrentie. In februari sloot Microsoft ook al een overeenkomst met Nintendo over Call of Duty. Dat zou de komende tien jaar daardoor beschikbaar zijn voor Nintendo-spelcomputers.

(ANP)

Gerelateerde artikelen