Verkoop Rabobank Indonesie loopt stuk op regels

De verkoop van de Indonesische dochterbank van Rabobank dreigt vast te lopen. Dat melden persbureau Dow Jones. De deal moet de Rabobank $400 miljoen opleveren. De kopers verwachten dat zijn van de mededingingsautoriteit alleen toestemming krijgen om een minderheidsbelang in de middelgrote bank te mogen nemen.
De Indonesische toezichthouder besloot vorig jaar dat individuele kopers maximaal 40% van een lokale bank kunnen kopen. Wel is er de mogelijkheid om dat aandeel te vergroten als de bank aan standaarden voor goed bestuur en financiele gezondheid voldoet.
Een minderheidsbelang is minder aantrekkelijk voor een koper. Tot vorig jaar juli kon een koper nog een hele Indonesische bank kopen, maar de nieuwe regel maakt het voor Rabobank moeilijker om een koper vinden voor zijn lokale dochterbank zeiden de personen.
Rabobank zette de Indonesische dochter eind vorig jaar in de verkoop en had al snel veel belangstelling. Banken uit Australie, het Midden-Oosten, Canada en andere delen van Azie bekeken de overnameprooi. Het lijstje belangstellenden slonk echter snel toen de investeerders doorkregen dat de toezichthouder een volledige overname waarschijnlijk niet zou toestaan.
Gerelateerde artikelen