Vendis Capital verkoopt Fatboy aan Calligaris

De Nederlandse zitzakmaker Fatboy wordt overgenomen door de Italiaanse designmeubelmaker Calligaris.

Vendis Capital heeft vandaag aangekondigd dat het Fatboy, een iconisch lifestyle merk, heeft verkocht aan Calligaris, een Italiaanse leider in de wereldwijde markt van premium design meubelen, in handen van investeringsmaatschappij Alpha Private Equity.

Fatboy is een iconisch, in Nederland gevestigd lifestyle merk met bewezen innovatiekracht, een sterk digitaal platform en een wereldwijde distributie, aldus Vendris. Sinds de investering van Vendis Capital in 2017 is het bedrijf getransformeerd van een door de oprichters aangestuurde organisatie naar een bedrijf dat wordt geleid door een breed en ervaren team onder leiding van CEO Petra Vos. Er werden aanzienlijke investeringen gedaan in het merk via een multi-channel marketingaanpak; er werd een gestructureerd productontwikkelingsproces geïmplementeerd dat heeft geleid tot voortdurende lanceringen van nieuwe productinnovaties en levenscyclus verlengende lijnextensies en renovaties; en de digitale groeistrategie werd versneld wat resulteerde in een sterke groei in alle belangrijke regio’s.

Vincent Braams, Partner bij Vendis Capital: “We hebben met veel plezier samengewerkt met Petra en haar team aan de groei van het iconische merk Fatboy en zijn blij dat we het bedrijf tijdens onze investeringsperiode aanzienlijk hebben kunnen laten groeien. Wij geloven dat de fundamenten aanwezig zijn op alle belangrijke pijlers (merkkracht | organisatie | innovatie | go-to-market) voor het bedrijf om door te gaan op dit attractieve groeipad, gesteund door Calligaris als een sterke synergetische partner. We zijn het management team dankbaar voor een zeer prettige en succesvolle samenwerking en kijken er naar uit om de ontwikkeling van Fatboy te volgen onder haar nieuwe eigenaren.”

Vendis Capital werd geadviseerd door Lincoln International (corporate finance), Corp (juridisch) en PwC (financieel, fiscaal en commercieel).

Gerelateerde artikelen