Veenendaalse IT’er doet derde overname in Scandinavië

DataExpert wil Europees marktleider worden in cybersecurity.

Het bedrijf DataExpert uit Veenendaal neemt Avian Digital Forensics over, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de deal versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

DataExpert richt zich onder andere op cybersecurity, beveiliging van de kritische infrastructuren, data security en risk & compliance. Avian Digital Forensics is gespecialiseerd in het bestrijden van criminaliteit en fraude op de werkplek. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

DataExpert was tot april vorig jaar onderdeel van het IT-bedrijf Interstellar Group in Delft, dat het belang heeft verkocht aan de  Britse investeerder Bridgepoint.

De deal past in het streven van het Veenendaalse bedrijf om Europees marktleider te worden. Het bedrijf is vanouds actief in Nederland, België en het Caraïbisch gebied. In 2018 betrad DataExpert de Scandinavische markt. In 2019 werd het Zweedse Forensic Experts Scandinavia overgenomen. Twee jaar later werd Hammerich Media & IT supplies in Denemarken aan de groep toegevoegd.

Gerelateerde artikelen