Veel investeringen en weinig exits voor de beste midmarket private-equitymanagers van 2016

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:35
Voor de beste private-equitymanagers van de midmarket (PE-managers) was 2016 vooral een jaar van veel investeringen. De zes investeerders zijn genomineerd voor een M&A Award in de categorie Best Private Equity Manager Midmarket en krijgen donderdag 15 december te horen wie met de award naar huis gaat.

Bas Becks, Parcom Capital

Na acht jaar rondvliegen in naam van het Britse private-equitybedrijf CVC Capital Partners ging Bas Becks dit jaar van start als partner bij de Nederlandse investeerder Parcom. Waar CVC zich richt op grote deals, is Parcom actief in de midmarket. Dat is niet onopgemerkt gebleven bij de M&A-experts die hebben gestemd voor de M&A Awards. Becks is dit jaar voor het eerst genomineerd in de categorie Best Private Equity Manager Midmarket. In 2013, 2014 en 2015 stond hij tussen de PE-managers van de grotere deals. Parcom had een druk jaar. In mei investeerde het in bouwbedrijf Jan Snel. In juni werd Parcom Bakkersland verkocht aan Borgesius en een maand later verkocht portfoliobedrijf Gamma Holding dochterbedrijf Dimension-Polyant. In augustus kocht Parcom telecombedrijf Simpel.nl. Deze deal is dit jaar genomineerd in de categorie Best Deals Midmarket. 

Perry Bos, Nordian Capital Partners

Perry Bos is de titelverdediger. Sinds de verzelfstandiging van Rabo Capital in 2014 is er geen jaar voorbij gegaan dat Perry Bos geen M&A Award heeft gewonnen. De managing partner van Nordian Capital Partners (voorheen Rabo Capital) is ook dit jaar genomineerd in de categorie Best Private Equity Manager Midmarket. Nordian verkocht opleider Luzac aan NCOI en investeerde in vijf andere bedrijven, waaronder visvoerbedrijf Coppens en beveiligingsbedrijf BouWatch. Bos ervaart stevige concurrentie van andere investeerders om mooie bedrijven, maar ziet nog genoeg goede investeringskansen op de Nederlandse markt.    
 

Gijs Botman, Mentha Capital

Gijs Botman lijkt moeilijk te plaatsen, zo blijkt uit zijn awards-geschiedenis. Dit jaar is de managing partner van Mentha Capital genomineerd voor als midmarket PE-manager, net als in 2015. In 2013, 2012 en 2011 werd hij door de stemmende M&A-experts genomineerd als venture-capitalmanager. Hoe je hem ook ziet, hij doet veel deals. Dit jaar staan zes deals van Mentha Capital in de M&A Database, waaronder de overnames van Nefco, KP&T Projectadvies en Nutri Dutch.


Harmen Geerts, H2 Equity Partners  

Harmen Geerts, partner van ‘hands-on’ investeerder H2 Equity Partners, heeft twee deals bekend gemaakt bij de redactie van de M&A Database. De overname van garnalenverwerker Klaas Puul en de verkoop van Evenementenhal. Geerts is in 2012 eveneens genomineerd geweest voor een M&A Award. 

Zoran van Gessel, Bencis Capital Partners

Bencis Capital Partners heeft dit jaar tien deals gesloten, waarvan negen investeringen en één verkoop. De enige exit – de verkoop van Itho Daalderop aan GIMV – is genomineerd als Best Deal Midmarket. De mede-oprichter en managing partner van Bencis is drie keer eerder uitgeroepen tot beste PE-manager van de midmarket (2012, 2010 and 2008) en is in totaal acht keer genomineerd.

Bas Glas, Gilde Equity Management

Gilde Equity Management (GEM) was in 2016 bij minstens acht deals betrokken, waaronder de verkopen van Banketgroep en Conclusion en de investeringen in Chemogas en Fruity Line. Bas Glas is partner van GEM en debuteert dit jaar als genomineerde voor een M&A Award. Eerder dit jaar ging hij tijdens een M&A Forum met de M&A Community in gesprek over het gebruik van garanties en verzekeringen bij overnames. De investeerder gaf aan in gemiddeld zes van de acht deals een verzekering te gebruiken. Of hij is verzekert van een M&A Award zullen wij 15 december zien tijdens de M&A Awards in de Beurs van Berlage.

 


Gaat u binnenkort ook een overname doen of private equity aantrekken?
Maximaliseer uw kans op succes en schakel de beste adviseurs, investeerders en financiers in 2 tips: 

1. Vind alle top-notch adviseurs in de Who’s Who in M&A 2017
Word lid van de M&A Community en ontvang kosteloos dit uitstekend naslagwerk (220 pagina’s) met de top 1000 dealmakers op een rij. Vergroot de kans dat uw overname een succes wordt. Schakel de beste adviseurs, investeerders en nanciers in. De Who’s Who in M&A 2017 geeft u het ultieme inzicht. Word nu lid via MenA.nl.

2. Word nu lid voor meer kennis, kansen en deals
De mooiste deals sluit u met de juiste kennis en beste contacten. Daarom biedt de M&A Community u als lid meer kansen en meer kennis tijdens de M&A Fora, M&A Masterclasses, op MenA.nl, in M&A Database & League tables, M&A Magazine en Who’s Who in M&A en Private Equity. Gratis naar M&A Awards-galafeest? Word vóór 15 december lid via MenA.nl.

Gerelateerde artikelen