VEECEE The Next Web side event

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:13
Fintech domineerde de conversatie bij het jaarlijkse VEECEE x TNW-side event

Amsterdam is dezer dagen het toneel van The Next Web, de grote internationale conferentie voor de nieuwste ontwikkelingen op digitaal gebied. Voor de venture capitalists die deze transformaties mogen financieren is er daarom uiteraard ook een VEECEE-borrel en door het internationale karakter van TNW kon het bestuur bij monde van Laura Cramer (Rubio Impact Ventures) daarom deze keer ook gasten uit de VS, het VK en andere Europese landen verwelkomen. Nog een ander leuk nieuwtje vanuit het bestuur: de community mag sinds kort The Monkey Network tot haar sponsors rekenen, een full-service marketingbureau met een belangrijke focus op start- en scaleups. 

Het inhoudelijke deel van de avond werd verzorgd door Yorick Naeff, de pas aangetreden nieuwe CEO van Bux. Bux is de Nederlandse kampioen op het gebied van apps waarmee mensen zelf kunnen investeren in aandelen, opties, trackers en crypto. Op de vraag van interviewer Edwin Hengstmengsel (partner Endeit) wat hem meer uit zijn slaap houdt: het runnen van Bux of zijn pasgeboren tweelingdochters antwoordt Naeff stellig dat dat toch echt de tweeling is; met Bux gaat het immers goed. Het is nu al de grootste neobroker van de Benelux en het bedrijf heeft net 80 miljoen dollar opgehaald om door te groeien in Europa bij Tencent, Prosus en Endeit. De keuze voor die drie fondsen was bewust, zegt Naeff, omdat het allemaal partijen zijn met een gigantisch netwerk, toegang tot grote markten (respectievelijk China, Afrika en de DACH-regio) en met nuttige partnerbedrijven in de portfolio. Naeff voorziet nog een enorme groei in de markt voor zelfbeleggers: waar 50% van de Amerikanen zelf belegt schommelt het in Europa rond de 10%. Dat gat overbruggen is de missie van Bux voor de komende jaren. Volgens Naeff gaat niet alleen Bux een mooie toekomst tegemoet, maar het hele Amsterdamse fintechecosysteem. De stad is populair als tech hub door het fijne leefklimaat, kent een lange geschiedenis van financiële innovatie, herbergt unicorns als Adyen en Molly – maar is ook aantrekkelijk voor fintechtstartups, omdat door de inveseringsregels de investeerders in startups goed beschermd zijn. 

De Skylounge van het Hilton, met prachtig uitzicht over Amsterdam, barstte weer uit zijn voegen met tientallen investeerders uit binnen- en buitenland. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor het Amsterdamse ecosysteem en de verwachting is ook dat de community van vc’s zal blijven groeien.

Dit evenement werd mogelijk gemaakt door Houthoff, Techleap en The Monkey Network 

Gerelateerde artikelen