VEB wil voorlopige cijfers zien van Reesink

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) roept Reesink op om een, voorlopige, indicatie te geven van enkele financiƫle kerncijfers over 2015. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend, in reactie op het overnamebod van een consortium van investeerder Gilde op de handelaar in landbouwmachines.

Reesink geeft geen kwartaalupdates en het laatste handelsbericht ging in augustus over de halfjaarcijfers. Ook bij de bekendmaking maandag van het overnamebod van Gilde, ontbraken kerncijfers. De VEB wil details over de omzet, het bedrijfsresultaat (ebitda), de winst na afschrijvingen op vaste en immateriële bezittingen (ebit) en het nettoresultaat.

‘Bij een overnameaankondiging in de tweede week van februari passen op zijn minst enkele voorlopige cijfers over het onlangs afgesloten boekjaar’, aldus de VEB. ‘Alleen na publicatie van deze cijfers kan een belegger het bod op haar merites beoordelen.’

Gilde en consorten bieden 101 euro per aandeel, volledig in contanten. Die biedprijs is inclusief het dividend over het onlangs afgesloten boekjaar. De VEB analyseerde dat deze prijs ‘allesbehalve genereus is’.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen