VEB wil helderheid over deal Hitt en Saab

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil opheldering van Hitt over deal met Saab. Volgens de VEB heeft de maker van verkeersbegeleidingssystemen een andere potentiƫle koper geen gelijke kans gegeven. De VEB heeft Hitt een brief gestuurd met achttien vragen over de overname van Hitt.
Saab bracht in juni een bod uit van €6,60 per aandeel Hitt. Een onbekende Chinese partij bracht eind juli een bod uit van €7,26 per aandeel. Ondanks het hogere bod bleef het bestuur en de raad van commissarissen voor de overname door Saab. Grootaandeelhouder Hitt Holding had al aangegeven zijn 53% aandeel aan Saab te verkopen. Saab heeft zijn bod eind augustus verhoogd naar € 7 per aandeel.
Volgens de VEB meldde de Chinese partij meldde zich eind juli al bij Hitt, maar dat werd een maand later pas bekend gemaakt. Dat was op het moment dat Saab zijn bod verhoogde. De naam van de potentiële koper uit China is nooit bekendgemaakt.
Volgens Hitt bleef de interesse van de Chinese partij op vele punten weinig concreet. Ook zouden er veel onduidelijkheden geweest zijn over de financiering en de goedkeuring van Chinese overheidsinstanties. 
 
Gerelateerde artikelen