VEB stelt weer vragen aan TenCate

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil van TenCate weten of het bedrijf in het boekjaar 2014 en 2015 is benaderd door partijen, anders dan het huidige consortium van Gilde, Parcom en ABN AMRO Participaties, die het bedrijf geheel of gedeeltelijk wilden overnemen. Die vraag stellen ze in een brief aan de onderneming.

Als daar een positief antwoord op gegeven wordt, wil de beleggersvereniging ook de redenen weten waarom dit niet tot overeenstemming heeft geleid en waarom daar geen melding van is gemaakt.

De organisatie haalt in de brief aan het Almelose textielconcern ook aan dat in het biedingsbericht melding wordt gemaakt dat commissaris Egbert ten Cate het voornemen heeft om (indirect) te participeren in het aandelenkapitaal van de huidige bieder. ‘Bestaat een dergelijke intentie ook voor andere zittende commissarissen van TenCate’, vraagt de VEB zich af.

Eerder al wilde de VEB een betere onderbouwing van de overname. Zo heeft de organisatie onder meer twijfels over de geboden prijs. Investeerders Gilde, Parcom en ABN AMRO Participaties brachten in juli een bod van 675 miljoen euro uit op de producent van onder meer specialistisch textiel en kunstgras. De Europese Commissie ging in oktober akkoord met de deal.

Volgens het Financieele Dagblad heeft overigens het Zwitserse hedgefonds PSquared Asset Management een belang van 2,77 procent in TenCate genomen en probeert het druk te zetten op de biedende partijen om met een hoger bod te komen.

TenCate belegt een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 7 december om het bod te bespreken.

(ANP)

Gerelateerde artikelen