Veams stapt in online vloerleverancier Solza

‘Een minderheidsaandeel zodat de oprichter de kans krijgt om door te groeien’

Online vloerenwinkel Solza uit Alphen aan den Rijn gaat in zee met investeringsfonds Veams voor het realiseren van verdere groei. Solza is opgericht in 2021. Het bedrijf levert meer dan 2500 soorten vloeren en wandpanelen van A-merken.

Voor welk bedrag Veams zich heeft ingekocht is niet bekendgemaakt. Het investeringsfonds Veams bestaat uit een zevental bedrijven, van start-up tot scale up. “Wij geloven in de vent en de tent”, zegt Henk Jan Bijmolt van de investeerder. “Solza-oprichter Jorik van der Heide is nog maar 29 jaar, erg leergierig en praktijkgericht. Hij is een echte internetondernemer die niet vies is van hard werken.”

“Wij zien kansen om uit te groeien tot een speler van formaat in de wereld van vloeren. Wij kochten bewust een minderheidsbelang, zodat Jorik de ruimte krijgt om door te bouwen. Samen schreven we het businessplan. Soms houden we hem een kritische spiegel voor, meestal zeggen wij tegen zijn doordachte ideeën: gewoon proberen. Als het niet werkt, leer je er altijd iets van waar je weer iets aan hebt.”

“Veel mensen geloven niet dat wij via het web laminaat, pvc en hybride houten vloeren verkopen”, reageert Solza-oprichter Van der Heide. “Toch kopen steeds meer mensen dat online. We willen daarom ook met onze webshop serieuze vervolgstappen maken in Nederland en omliggende landen zoals België en Duitsland.”

“Bij Veams vinden we investeringsgeld voor uitbreiding van ons team en de marketing. Ook nemen ze veel ecommerce-kennis en ervaring mee. Met internationale webconcepten als Gadero en Wovar toont Veams aan wat er in korte tijd mogelijk is. Dat spreekt ons erg aan.”

Gerelateerde artikelen