VDL neemt branchegenoot Olocco over

VDL Groep heeft het Italiaanse bedrijf Olocco overgenomen. 

Olocco is een producent van zogeheten roterende sluizen en industriële wisselkleppen. Met de overname van het bedrijf uit Fossano verwacht VDL zijn productie- en verkoopactiviteiten in de Foodtech verder te versterken.

VDL Industrial Products uit Eindhoven, één van VDL’s werkmaatschappijen, is sinds het begin van de jaren negentig de exclusieve vertegenwoordiger in de Benelux van de producten van branchegenoot Olocco. Olocco verkoopt sindsdien de producten van VDL Industrial Products in thuisland Italië. Net als Olocco produceert VDL Industrial Products componenten voor industriële installaties voor de handling en opslag van droge stoffen (poeders en granulaten), zoals roterende sluizen (zie foto). Deze sluizen doseren stoffen vanuit een opslagsysteem, bijvoorbeeld een silo, naar een (transport)systeem of in een machine. Wisselkleppen zijn bijvoorbeeld verwerkt in een blaastransport- of zuigtransportsysteem waardoor stoffen gecontroleerd worden geleid naar verschillende machines of delen van industriële systemen.

Olocco is met deze producten marktleider in Italië en heeft een sterke marktpositie in onder meer Europa, Azië, Zuid-Amerika en Midden-Oosten. VDL Industrial Products heeft op zijn beurt een sterke positie in Europa, VS en Canada. Olocco is in 1950 opgericht door Mario Olocco. In 2010 hebben zijn zoon Umberto en dochter Andreana aandelen van hun vader overgenomen.

Umberto Olocco is sinds dat moment directeur van het bedrijf dat tegenwoordig 25 medewerkers telt en in 2021 een omzet van ongeveer 8 miljoen euro heeft geboekt. Umberto Olocco blijft directeur van het bedrijf dat zal worden omgedoopt tot VDL Olocco en de 107e werkmaatschappij is geworden van VDL Groep. Ook Andreana Olocco blijft actief in het bedrijf.

Gerelateerde artikelen