VDL Groep stapt in investeringsfonds voor studenten

Round One Ventures wil een belegbaar vermogen van 2,5 miljoen euro

Het Eindhovense Round One Ventures, een investeerder in veelbelovende student-startups, heeft een investering ontvangen van de VDL Groep. Financiële details over deze transactie zijn niet bekendgemaakt, maar vermoed wordt dat het om minder dan een miljoen euro gaat. 

Round One Ventures streeft naar een belegbaar vermogen van 2,5 miljoen euro. VDL Groep zegt via de deelname actief te helpen bij het bouwen van een robuust startup-ecosysteem.

Round One is een initiatief van studentondernemers uit Eindhoven, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch, ondersteund door de Provincie Noord-Brabant. Het doel is om het ondernemersklimaat voor studenten te verbeteren door vroegtijdig te investeren in jonge technologiebedrijven. Daarmee moet de innovatie die is bedacht in de collegezalen worden omgezet in bedrijven voor bijvoorbeeld AI, smart mobility en medtech.

Oprichter en voorzitter Jur van Bergen van Round One is trots op het aanhaken van VDL Groep. Sinds de oprichting in 1953 is VDL Groep uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 15.000 medewerkers in negentien landen. De groep bestaat uit meer dan 100 zelfstandig opererende bedrijven, elk met hun eigen specialiteit.
 

Gerelateerde artikelen