VDL Groep neemt Zwitsers TEL Mechatronics AG over

Het Eindhovense VDL Groep heeft de productiefaciliteit TEL Mechatronics AG uit het Zwitserse plaatsje Trübbach overgenomen van TEL Solar, een dochteronderneming van Tokyo Electron Limited. Door de transactie komt 100% van de aandelen TEL Mechatronics AG in handen van VDL Groep.
Het bedrijf met 120 medewerkers zal binnen de VDL ETG-organisatie haar activiteiten voortzetten onder de nieuwe naam VDL ETG Switzerland. "De activiteiten van TEL Mechatronics sluiten goed aan bij de andere activiteiten van VDL Groep op het gebied van systeemintegratie voor hightech kapitaalgoederen," zegt Simon Bambach, CEO VDL ETG. "De marktpositie van VDL wordt door deze overname nog verder versterkt. Bovendien kunnen we vanuit de locatie in Trübbach in Zwitserland klanten in de driehoek Duitsland-Zwitserland-Oostenrijk beter bedienen." 
Kiyoshi Sato, President TEL Solar: "We zijn verheugd dat we in VDL Groep een partner hebben gevonden die alles in huis heeft om TEL Mechatronics AG een succesvolle toekomst te bieden. Deze kans geeft TEL Mechatronics de mogelijkheid om haar activiteiten verder te ontwikkelen, wat leidt tot een groter marktaandeel. Tegelijkertijd blijft het een zeer sterke partner voor haar klanten en de markt voor ontwikkeling, technologie en outsourcing. Namens TEL Solar wil ik VDL Groep bedanken voor de open en vertrouwensvolle onderhandelingen en ik wens VDL en haar medewerkers het allerbeste toe.” 
 
Gerelateerde artikelen