VDK Groep koopt P. de Vries Installatietechnieken

De VDK Groep heeft de aandelen van P. de Vries Installatietechnieken uit Leeuwarden overgenomen van de eigenaren Johan en Mathilde Meijer. Dat maakt bemiddelaar Marktlink Fusies & Overnames uit Drachten vandaag bekend. Details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

P. de Vries Installatietechnieken is een middelgroot installatiebedrijf met ongeveer honderd medewerkers dat actief is in Friesland. Het is gespecialiseerd in duurzame innovaties, zoals warmtepompen, LED-verlichting, PV-panelen en IR-panelen en elektronische beveiligingen. 

De eigenaren hadden het negentigjarige familiebedrijf overgenomen 1992 vader Klaas Meijer. P. de Vries Installatietechnieken blijft binnen de VDK Groep als zelfstandige onderneming opereren, met behoud van naam en identiteit. P. de Vries Installatietechnieken B.V. blijft opereren vanuit Leeuwarden onder leiding van algemeen directeur Jeroen van der Geest 

VDK Groep heeft 34 installatiebedrijven met elk eigen specialismes. De groep is een jaar geleden overgenomen door EMK Capital. Sindsdien heeft het bedrijf meerdere overnames gerealiseerd in de installatiebranche. Deze branche heeft de wind in de rug stelde de Rabobank eerder, vooral door de energietransitie

VDK is dan ookn nog niet uitgewinkeld.  “De wet- en regelgeving wordt steeds complexer voor bedrijven en de complexiteit van de technische installaties neemt steeds verder toe. Als zelfstandig regionaal installatiebedrijf zijn deze ontwikkelingen moeilijk bij te houden”, aldus Frans van der Kolk van VDK. 

"Ook hebben bedrijven steeds vaker behoefte aan een totaalaanpak, waarin elektrotechniek, ICT, beveiliging en HVAC geïntegreerd worden aangeboden.”

 

 

Gerelateerde artikelen