VC-fonds Curiosity stapt in Noors KYC-platform

Curiosity leidt investering van 3.3 miljoen euro in Noors KYC software bedrijf Strise.

Curiosity, een Nederlands venture capital fonds gefocust op vroege fase investeringen in AI-startups in Noord-Europa, maakt vandaag haar investering bekend in Strise, een Noors technologie bedrijf dat een van de leidende KYC platformen biedt. Gezamenlijk met andere investeerders is 3.3 miljoen euro beschikbaar gesteld om het technologische leiderschap in KYC van Strise uit te breiden in Europa.
 
Strise biedt banken en fintech’s een slim automatisering en workflow systeem om de KYC (Know Your Customer) screening van zakelijke klanten te verbeteren en versnellen en snel wijzigingen in de regelgeving te operationaliseren, om te voldoen aan de strenge AML- (Anti Money Laundering) en sanctiewetgeving.
 
"We zijn op een missie om ons toonaangevende KYC Intelligence System wereldwijd te introduceren”, zegt Marit Rødevand, CEO en medeoprichter van Strise. “Onze technologie brengt op unieke wijze informatie over bedrijven en personen samen en biedt ongeëvenaarde inzichten voor screening en onboarding van zakelijke klanten; daarnaast zorgt het voor doorlopende klantmonitoring. Drie extreem dure problemen waar gereguleerde bedrijven mee te maken hebben. We geloven dat we op dit gebied een aanzienlijk verschil kunnen maken."
 
Strise maakt gebruik van netwerk-, AI- en NLP-technologieën die zijn geïntegreerd in een intelligent KYC-systeem dat financiële instellingen helpt bij het automatiseren van compliance-processen. Hierdoor wordt de operationele efficiëntie verhoogd en wordt het regelgevingsrisico sterk verminderd, vergeleken met traditionele werkwijzen. Sinds Strise’ commerciële lancering in 2020 is het bedrijf uitgegroeid tot een van de toonaangevende KYC Intelligence Systems van Scandinavië, dat dagelijks wordt gebruikt door grootmachten in het bankwezen en de financiële wereld, zoals Nordea, Danske Bank en de SpareBank1 Alliance.

De investeringsronde werd geleid door Curiosity. Daarnaast namen ook bestaande investeerder Maki.vc en nieuwe investeerders Sondo Capital en Likeminded deel.
 

Gerelateerde artikelen