Vastned Retail en Vastned Belgium kondigen fusie aan

Vastned heeft plannen om te fuseren met haar Belgische dochteronderneming Vastned Belgium.

Retailbelegger Vastned wil fuseren met haar Belgische dochter. Dit wordt een omgekeerde grensoverschrijdende juridische fusie genoemd, waarbij Vastned Retail zou fuseren met en in Vastned Belgium.

Dat meldt Vastned in een persbericht.

De nieuwe fusieonderneming Vastned Groep zal genoteerd worden aan de beurzen van Brussel en Amsterdam. Het gecombineerde bedrijf krijgt de naam Vastned en krijgt zijn hoofdkantoor in België. De Vastned Groep zal de activiteiten in Nederland, België, Frankrijk en Spanje voortzetten met een totale brutohuuropbrengst van 72,1 miljoen euro (gerapporteerde geconsolideerde brutohuuropbrengsten in 2023).

CEO Reinier Walta noemt de voorgenomen fusie een ‘belangrijke mijlpaal in de voltooiing van onze strategische heroriëntatie’. Deze heroriëntatie werd in 2023 aangekondigd vanwege de stijgende rente, stijgende rendementen op winkelvastgoed en de afschaffing van het FBI-regime.

Vastned wordt hard getroffen door de gestegen rente en een voorgestelde belastingmaatregel van de Nederlandse overheid. Hierdoor vervalt de fiscaalvriendelijke FBI-status voor vastgoedfondsen niet meer, wat vanaf 2025 tot een hogere belastingdruk leidt.

Vastned is een Europese beursgenoteerde vastgoedonderneming (Euronext Amsterdam: VASTN) die zich richt op het beste vastgoed in de populaire winkelgebieden van geselecteerde Europese steden met een historisch stadscentrum waar winkelen, wonen, werken en recreëren elkaar ontmoeten. De vastgoedclusters van Vastned kennen een sterke huurdersmix van internationale en nationale retailers, horecaondernemers, woninghuurders en kantoorhuurders. De vastgoedportefeuille had per 31 december 2023 een omvang van circa 1.373 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen