Vastgoedinvesteerders Kadans en Oaktree bundelen krachten

De Nederlandse vastgoedontwikkelaar Kadans gaat een joint venture aan met het Amerikaanse Oaktree Capital Management. Zo werd afgelopen week bekend gemaakt door Kadans.

Voor een onbekende investering sluit Kadans een joint venture met Oaktree. Financieel advieskantoor PwC loodste met drie teams (M&A-advies, tax en debt) de Nederlandse vastgoedontwikkelaar door de transactie heen, terwijl advocatenkantoor Loyens & Loeff namens Kadans het juridische werk afhandelde. Aan de andere zijde adviseerden EY (tax en transaction support) en de advocaten van CMS de Amerikanen.

Science-parkvastgoed
“De joint venture is een ideale kans om onze vastgoedportefeuille te versterken en uit te bouwen”, zegt Michel Leemhuis, managing director van Kadans. “We zullen de komende jaren dan ook gebruiken om reeds geïdentificeerde projecten in onder meer Nederland, België, Duitsland en het Verenigde Koninkrijk op te pakken. Daarnaast blijven wij actief zoeken naar nieuwe mogelijkheden op de Nederlandse en Europese markt.”

In samenwerking met Oaktree verwacht Kadans de portefeuille in science-parkvastgoed fors uit te breiden. Het management van Kadans behoudt een belang in de joint venture.

Oaktree is een van oorsprong Amerikaanse vermogensbeheerder, die bijna 100 miljard euro aan bezittingen beheert. Oaktree belegt namens institutionele en particuliere investeerders in nichemarkten over de hele wereld. Het bedrijf heeft Europese kantoren in Frankfurt, Londen, Milaan, Dublin, Parijs en Luxemburg.

Tribes
Vorige maand nam de Amerikaanse vermogensbeheerder een meerderheidsbelang in Tribes, een snelgroeiende verhuurder van Nederlandse flexkantoren. Ook toen voorzag EY de Amerikanen van advies. 

Foto: De onderzoeksfaciliteit voor het biotechnologiebedrijf Genmab in Utrecht, waar Kadans in geïnvesteerd heeft. 

Gerelateerde artikelen