Van Sprundel breidt Acero gestaag uit met overnames

Jongenelen Metaal is de tweede overname in twee jaar.

Acero Groep, onderdeel van Van Sprundel Investment Partners, heeft Jongenelen Metaal uit Roosendaal overgenomen. De overname past binnen de actieve buy-and-buildstrategie van Acero Groep, die is uitgestippeld en begeleid door overnameadviseur Marktlink.

Jongenelen Metaal, opgericht in 1993, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een allround leverancier van las- en constructiewerken in plaatwerk en heeft zich gespecialiseerd in liftbekleding. Het bedrijf fungeert als hofleverancier voor de grootste liftfabrikanten in de Benelux. Na de overname is de groep goed voor een omzet van ruim twintig miljoen euro en biedt zij werk aan circa zeventig werknemers.

Opgericht door een ondernemersfamilie
De overname van Jongenelen Metaal is een strategische stap in de langetermijnvisie van Acero Groep, die is opgericht door de ondernemersfamilie Van Sprundel. Van Sprundel Investment Partners zoekt binnen de metaal- en technieksector naar MKB-bedrijven die zelfstandig kunnen opereren onder de vlag van Acero Groep. Twee jaar geleden werd de TMP Groep uit Waalwijk overgenomen door Acero Group.

De focus ligt op bedrijven met tien tot vijftig medewerkers, een omzet van drie tot vijftien miljoen euro, groeipotentie en een stabiele winst- en kasstroom. De groep wil zijn marktaandeel verder vergroten door nieuwe overnames en investeringen in technologie en personeel.

Ten tijde van de overname is Django Ornek ook toegetreden als aandeelhouder in Jongenelen Metaal. OrnekĀ  zal Rinus Jongenelen in de komende jaren opvolgen als directeur.

Lees ook: Vierde private equity fund-of-funds Marktlink fors overschreven
Gerelateerde artikelen