Van Mossel neemt Mercedes-dealer over in Denemarken

De deal is onderdeel van de groeistrategie van de autodealer uit Brabant.

Van Mossel Automotive Group in Waalwijk neemt de Mercedes-Benz activiteiten in Denemarken over. Het gaat om Mercedes-Benz CPH. De overname omvat de locaties in Kopenhagen, Søborg, Hørsholm, Hillerød, Greve en Skovlunde.

De vestigingen zullen onderdeel gaan uitmaken van Van Mossel Automotive International, de internationale tak binnen Van Mossel Automotive Group. Na de overname gaan de locaties verder onder de naam Van Mossel Copenhagen.

De Deense mededingingsautoriteit moet nog groen licht geven voor de deal. Van Mossel schat dat de transactie voltooid zaal zijn in het tweede kwartaal van dit jaar te worden afgerond. Alle medewerkers blijven aan boord.

Jurrie Scholtens, CEO Van Mossel Automotive International, geeft aan dat de deal onderdeel is van de strategie om een grotere footprint in Europa te krijgen. Met de toevoeging van Mercedes-Benz CPH groeit Van Mossel Automotive International uit tot bijna 1.500 medewerkers met een omzet van bijna één miljard euro in de landen Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Over de hoogte van de koopsom is niets bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen