Van Mossel Automotive Groep neemt Indumij en VKV over

Van Mossel Automotive Groep neemt de autotak van de Indumij Groep over. Ook maakt Van Mossel bekend dat het de VKV Groep volledig overneemt.

Indumij, een afkorting voor Industriële Maatschappij voor Verbrandingsmotoren en Pompwerktuigen, is één van de grotere automotive ondernemingen en staat in de top 5 van grootste Renault-dealers van Nederland. Met de overname van Indumij krijgt Van Mossel er circa €100 mln aan omzet bij. De overname past in de strategie van Renault Nederland. De importeur wil haar dealernetwerk inkrimpen en het aantal contractpartners verder omlaag brengen. 

De huidige joint venture met de VKV Groep wordt omgezet van een 50%- naar een 100%-belang voor Van Mossel. De samenwerking dateert van eind 2018 en omvat het dealerschap van de merken Renault, Nissan en Dacia. De VKV Groep is in 2001 ontstaan uit een fusie tussen Autobedrijf van Kerkhof uit Wijk bij Duurstede en Visscher A.C.G. uit Tiel. 

Na een aantal overnames heeft Indumij inmiddels 8 Renault vestigingen waarvan 4 met Dacia en 2 met een vestiging van het Indumij Occasion Center. Met bijna 200 medewerkers zet het bedrijf jaarlijks ruim € 100,- miljoen euro om en heeft het een plaats gevonden in de top 25 van de grootste autodealerholdings van Nederland.
 

Gerelateerde artikelen