Van Lanschot Kempen rond Belgische deal af

Laatste aandelen Mercier Vanderlinden eerder gekocht dan gepland.

Van Lanschot Kempen neemt de Belgische vermogensbeheerder Mercier Vanderlinden geheel over. Het gaat om 30 procent van de aandelen die Lanschot Kempen nog niet bezat. Van Lanschot België en Mercier Vanderlinden gaan verder als Mercier Van Lanschot.

De deal wordt afgerekend in cash (53%) en aandelen (47% middels uitgifte van anderhalf miljoen nieuwe aandelen). Partners van Mercier Vanderlinden verwerven een belang van ruim drie procent in Van Lanschot Kempen met een lock-up tot 2030. 

Hiermee heeft Van Lanschot de overname afgerond waarmee in juli 2021 is begonnen. Toen nam het financiële bedrijf een belang van 70 procent in Mercier Vanderlinden. De afspraak was om dit belang in twee stappen uit te breiden naar 100 procent eind 2025. Sindsdien werken Mercier Vanderlinden en Van Lanschot België steeds nauwer samen. Dat beviel zo goed dat de volledige overname nu al wordt afgerond.

“Het voelt als een logisch moment om nu te versnellen en onze verankering in België te versterken”, aldus Maarten Edixhoven, voorzitter Raad van Bestuur Van Lanschot Kempen. 

De combinatie van Mercier Vanderlinden en Van Lanschot België heeft per eind november 9,6 miljard euro aan assets under management (AuM). 
 

 

Gerelateerde artikelen