Van Lanschot Kempen doet opnieuw overname in België

Accuro wordt samengevoegd met Mercier Vanderlinden tot een nieuw merk.

Van Lanschot Kempen neemt de Belgische beleggingsadviseur Accuro over. Accuro, opgericht in 2006, heeft 700 miljoen euro aan vermogen onder beheer. België geldt voor Van Lanschot Kempen als tweede thuismarkt.

De deal met de aandeelhouders van Accuro is de tweede overname van Van Lanschot Kempen bij de zuiderbuur. Eerder nam zij de wealth manager Mercier Vanderlinden over.

Mercier Van Lanschot is vanaf 1 januari 2024 de nieuwe naam voor de combinatie Mercier Vanderlinden en Van Lanschot België. Na afronding van de overname zal Accuro vanaf begin 2025 volledig geïntegreerd zijn binnen Mercier Van Lanschot. De oprichters van Accuro blijven in ieder geval tot 2030 aan Mercier Van Lanschot verbonden.

De transactie vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders en heeft naar verwachting een negatieve impact van 0,4 procentpunt op de kapitaalratio van Van Lanschot Kempen. Voor de overname betaalt Van Lanschot Kempen zestig procent in cash en veertig procent in aandelen met een lock-up tot 2030. Hoeveel Van Lanschot Kempen betaalt voor Accuro is niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen