Value8 neemt meerderheidsbelang in Source

De beursgenoteerde investeringsmaatschappij Value8 van Peter Paul de Vries heeft zijn belang in Source vergroot van 45 naar 64 procent. Als motivatie voor het meerderheidsbelang noemt Value8 onder meer "de mogelijkheden om tot schaalvergroting te komen door acquistie(s) en eventueel fusie."

Source Group, tevens beursgenoteerd, is een leidende speler op de Nederlandse markt voor het matchen, bemiddelen en administreren van ingehuurde freelancers, ZZP-ers en professionals. Daarnaast faciliteert Source de inhuuradministratie van haar corporate opdrachtgevers. Tot de belangrijke klanten van Source behoren onder meer Atos, de Belastingdienst, Landelijke Politie, Nuon en Shell. 

De redenen voor de belangvergroting van Value8 zijn: het perspectief van omzet- en winstgroei van Source Group op autonome basis, de mogelijkheden om tot schaalvergroting te komen door acquistie(s) en eventueel fusie en het perspectief van aanzienlijke waardecreatie indien de beoogde schaalvergroting ook daadwerkelijk kan worden gerealiseerd. Dat zegt Value8 in een persbericht. 

De investeerder wil geen bod op de resterende aandelen uitbrengen, zo benadrukte het, en is voorstander van handhaving van de beursnotering van de onderneming. Over 2014 behaalde Source Group een omzet (gemeten naar facturatiewaarde) van 184,3 miljoen euro en een bruto marge van 4,7 miljoen euro. Voor Source werken op dagelijkse basis 1700 professionals.

Acquisities en fusies
De vergroting van het belang is mede ingegeven door de wens van Value8 om schaalvergroting te realiseren. Value8 is voornemens daar actief aan bij te dragen door haar eigen corporate finance-afdeling in te zetten om acquisities en/of fusie(s) te bewerkstelligen. Gezien de mogelijke synergievoordelen zowel op het gebied van marktbewerking, het leveren van aanvullende diensten als efficiencyvoordelen, verwacht Value8 dat met een actieve strategie gericht op schaalvergroting aanzienlijke waarde kan worden gecreëerd.

Gerelateerde artikelen