VADO Beheer neemt meerderheidsbelang in EMD Tooling

Het in Eindhoven gevestigde VADO Beheer heeft een meerderheidsbelang genomen in EMD Tooling. De Vlaamse investeerder Think2Act heeft haar volledige belang met deze transactie verkocht.

Er zijn geen financiële details over de transactie bekend gemaakt. Eigenaar en directeur Eric Stinges blijft bij de onderneming betrokken en behoudt de minderheid van de aandelen. Eric Stinges en Think2Act werden tijdens het verkoopproces begeleid door Marktlink Fusies & Overnames.

Stinges kocht EMD in 2007 door middel van een management buy-out. Om het bedrijf in een volgende fase te brengen, verkocht hij in 2015 een deel van de aandelen aan Think2Act. Het bedrijf heeft inmiddels een jaaromzet van 7 miljoen, waarvan 60 procent afkomstig is uit het buitenland. 

Think2Act wilde vervolgens een exit realiseren. De opvolger is VADO Beheer, een onafhankelijke Nederlandse investeringsmaatschappij waarvan de aandelen geheel in het bezit zijn van de familie Van Doorne. VADO Beheer richt zich op investeringen in gezonde en goed geleide Nederlandse en Belgische maakbedrijven, bij voorkeur met een technisch karakter en met een omzet tussen de 5 en 50 miljoen euro. De focus van VADO Beheer is gericht op de lange termijn met de nadruk op duurzame waardegroei. “Na een uitstekende samenwerking met Think2Act, ben ik met VADO Beheer als nieuwe medeaandeelhouder ervan overtuigd EMD Tooling wederom verder te optimaliseren en uit te bouwen”, aldus Stinges in het persbericht. 

EMD Tooling is al meer dan 20 jaar expert in het ontwikkelen, produceren en onderhouden van hoogwaardige industriële gereedschappen zoals volg-, snij-, buig-, en trekstempels. De onderneming levert deze gereedschappen met name aan de automotive industrie, de vliegtuigbranche en aan afzetmarkten zoals verpakkingsbedrijven en machinebouwers. De klanten zijn verspreid over de hele wereld en worden bediend door 35 medewerkers vanuit de locatie in Oostrum.

Gerelateerde artikelen