Uticon gaat verder als onderdeel van Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV neemt het Nederlands-Belgische Uticon over.

Uticon is een ingenieursbureau dat zich richt op de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf haalt hiermee nog meer kennis in huis van Food & Beverage productiefaciliteiten en processen. Klanten kunnen nu van a tot z worden ondersteund als het gaat om nieuwbouw of uitbreiding van hun fabrieken – van haalbaarheidsonderzoek tot en met implementatie.

Marije Hulshof, CEO van Royal HaskoningDHV: “Wij zijn opgetogen dat we het Uticon team kunnen verwelkomen. De overname is de volgende stap in onze bestaande goede samenwerking op een groot aantal projecten. Samen kunnen wij onze klanten in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie een groter serviceaanbod leveren en verder groeien. In dit snelgroeiende marktsegment wordt onze groeicapaciteit beperkt door de krappe arbeidsmarkt. Met de overname kunnen we grote geïntegreerde projecten aan waar Engineering, Procurement en Construction Management (EPCM) samenkomen en verduurzaming centraal staat.”

Uticon heeft 85 medewerkers, het hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven en het heeft daarnaast vestigingen in Gent, Wageningen en Bergen op Zoom.

De bedrijven verstrekken geen financiële informatie over de transactie.

Gerelateerde artikelen