Urbain Vandeurzen vertrekt als CEO bij Gimv

Urbain Vandeurzen kondigt zijn vertrek aan als voorzitter van de Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv. Het is nog niet bekend wie hem zal gaan opvolgen. Zijn vertrekt houdt mogelijk verband met de verdere privatisering van de investeringsmaatschappij.
Gimv schrijft op zijn website dat het onder het voorzitterschap van Urbain Vandeurzen de voorbije vijf jaar een toekomstgerichte investeringsstrategie heeft ontwikkeld. Gimv heeft hierbij duidelijke keuzes gemaakt naar investeringsgebieden die ‘on trend’ zijn en zij heeft haar investeringsteams en portfolio van deelnemingen aangepast aan deze nieuwe strategie. Deze wijzigingen vertalen zich nu volgens Gimv ook langzamerhand in positieve financiële resultaten.
 
De private equity investeerder, die vestigingen heeft in Antwerpen, München, Parijs en Den Haag, staat genoteerd aan Euronext Brussel en beheert bijna 2 miljard aan investeringen. Gimv verwacht samen met de aankondiging van haar jaarresultaten op 19 mei 2016 meer informatie te kunnen geven over de opvolging van Vandeurzen als voorzitter van de raad van bestuur. 
 
"Ik ben zeer tevreden over het uitstekende werk dat de voorbije jaren bij Gimv gepresteerd is in nauwe samenwerking tussen management en Raad van Bestuur," zegt Vandeurzen in het persbericht. "Op de ingeslagen weg kan Gimv verder doorgroeien tot een toonaangevende, Europese investeringsmaatschappij. Wanneer het juiste moment daarvoor is gekomen, kunnen nu nieuwe mogelijkheden overwogen worden voor het referentieaandeelhouderschap van Gimv. Het is in die context dat ik in het belang van Gimv mijn mandaat ter beschikking zal stellen op de jaarvergadering van 29 juni aanstaande."
 
De Belgische krant De Standaard meldt dat het vertrek van Vandeurzen verband houdt met de mogelijke verkoop van aandelen in Gimv door de Vlaamse overheid. Het Vlaams Gewest heeft nu nog 27% van de aandelen, maar dat belang wordt op termijn mogelijk kleiner. Vandeurzen zou met het idee lopen om de aandelen over te nemen. Dit verkoopproces zou echter niet verdedigbaar zijn als Vandeurzen zelf nog CEO is van het bedrijf. Vandeurzen is immers door de Vlaamse regering benoemd om bij Gimv de overheidsbelangen te bewaken.
Gerelateerde artikelen