UPS laat het oog vallen op PostNL

De Amerikaanse pakketbezorger wil overnames doen om te groeien in de Benelux.

UPS Benelux, het dochterbedrijf van de Amerikaanse pakketbezorger, houdt de mogelijkheid open om PostNL over te nemen. Deze belangstelling heeft te maken met de groeiambities van UPS in ons land. In Nederland is nog volop ruimte in de markt om te groeien.

Dat blijkt uit een interview met de Michiel van Veen in de Telegraaf, de topman van UPS Benelux. Daarin zei hij niet uit te sluiten dat zijn bedrijf PostNL wil overnemen. Van Veen zegt dat UPS Benelux wil groeien, zowel autonoom als door middel van overnames. Daarvoor gaat de belangstelling vooral uit naar lokale spelers, maar ook internationale concurrenten laat UPS niet lopen, als er kans op een deal is.

In Nederland is UPS een bescheiden speler in de pakketbezorging. In Eindhoven heeft het bedrijf een distributiecentrum. Bij een eventuele poging om PostNL over te nemen, komt UPS in aanraking met Daniel Kretínsky, een Tsjechische miljardair die bijna dertig procent van de aandelen in PostNL bezit. Het is de vraag of hij bereid is het belang in PostNL prijs te geven. In Engeland is hij volop bezig om Royal Mail in te lijven. De Nederlandse pakketbezorger GLS is onderdeel van het moederbedrijf van Royal Mail.

Gerelateerde artikelen