Unknown Group investeert in Oneplanetcrowd

Unknown Group stapt in duurzaam crowdfundingplatform Oneplanetcrowd. Zo hoopt Unknown Group het aanbod van financieringsmogelijkheden voor veelbelovende impactvolle ondernemingen te verruimen.

Sinds haar oprichting in 2008 heeft Unknown Group een wereldwijd netwerk ontwikkeld op het gebied van innovatie en ondernemerschap door samen te werken met meer dan 200 bedrijfs- en overheidsorganisaties voor open innovatie en corporate venturing-activiteiten. Via de internationale startup-competitie "Get in the Ring", vertegenwoordigd in 220 steden met jaarlijks 25.000 startup-aanvragen, verkreeg Unknown uniek inzicht in dealflows en kapitaalbehoeftes van ondernemingen over de hele wereld. De investering in Oneplanetcrowd is in lijn met en voegt toe aan de waardepropositie die Unknown deze ondernemingen biedt.

Unknown is een "Venture Engine": een bedrijf voor risicokapitaal en ontwikkeling van jonge bedrijven, dat ondernemers en marktleiders helpt bij het lanceren van innovaties. De frisse benadering leidt tot succesvolle ondernemingen en oplossingen die klaar zijn om in de markt te worden geïmplementeerd. Unknown Group is een fusie tussen VenturesOne Group en Unknown Group. Dankzij de investeringsexpertise van VenturesOne, gecombineerd met de ervaring van Unknown in bedrijfsontwikkeling en wereldwijde scouting van startups, kan Unknown veel waarde toevoegen als investeerder in Oneplanetcrowd.  

Unknown Group heeft geïnvesteerd in Oneplanetcrowd via VenturesOne Investments BV, een joint venture tussen Unknown Group en European Angels Fund (EAF). EAF is een gespecialiseerde verstrekker van risicofinanciering ten behoeve van kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) in heel Europa. EAF maakt deel uit van de EIB-groep, waarvan de Europese Investeringsbank (EIB), de Europese Unie vertegenwoordigd door de Europese Commissie en een breed scala aan openbare- en particuliere banken en financiële instellingen aandeelhouders zijn.

Coenraad de Vries, medeoprichter van Oneplanetcrowd: “Vanaf de eerste ontmoeting met Unknown was het duidelijk dat we heel veel raakvlakken hebben wat betreft het ondersteunen van groei bij impactondernemers. Dankzij de investering van Unknown en hun netwerk en expertise, kunnen we de groei van innovatieve MKB’s en duurzame energieprojecten verder stimuleren."

Bij “Get in the Ring” komen we in contact met een groot aantal veelbelovende ondernemingen met een kapitaalbehoefte. Via Oneplanetcrowd kunnen we deze ondernemingen ondersteunen en zo bijdragen aan ons gemeenschappelijke doel om een tastbare bijdrage te leveren. We kunnen zorgen voor een stabiele instroom van internationale ondernemingen op het Oneplanetcrowd-platform”, vertelt Jurgen Nieuwenhuijsen, COO van Unknown  en Managing Director van Get in the Ring.

Gerelateerde artikelen