Universitaire start-up haalt anderhalf miljoen binnen

Kepler Vision Technologies zet academische know how in de markt.

Kepler Vision Technologies, softwareontwikkelaar in de gezondheidszorg, heeft een investering van anderhalf miljoen euro ontvangen van ROM InWest. Met deze investering gaat het zorgtechnologiebedrijf de productie van hun product Kepler Night Nurse opschalen.

Deze sensortechnologie, onder andere toepasbaar in de ouderenzorg, is bedoeld om de werkdruk voor zorgprofessionals te verminderen en de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Het product is een op computer vision gebaseerd detectiesysteem voor houding en lichaamspositie. Door het combineren van machine learning training en computer vision is Kepler Night Nurse in staat om valincidenten, ongemak bij pati├źnten en abnormaal gedrag te detecteren en het verplegend personeel te informeren hierover.

Kepler Night Nurse is al internationaal gedistribueerd in 26 Europese landen, en is geïmplementeerd in verschillende verzorgingshuizen en ziekenhuizen. Met de investering van ROM InWest zal het bedrijf zijn bereik vergroten met plannen om ook de Britse en de Amerikaanse markt te betreden.

Gerelateerde artikelen