Unit4 genoeg geld in kas voor overnames

Softwarebedrijf Unit4 heeft „genoeg geld in de kas” om overnames te doen, mits nodig. „Maar dat is geen doel op zich.” Dat zegt CEO José Duarte in gesprek met De Financiële Telegraaf (DFT).
De Portugees Duarte is per 1 januari 2014 van Unit4 van start gegaan als CEO van het Nederlandse softwarebedrijf. Met zijn komst verlegt Unit4 ook de strategie. Het bedrijf gaat zich meer toeleggen op orders in de educatieve sector, bij scholen en universiteiten. Zo’n 30% van de omzet van Unit4 komt van de publieke sector. Ook gaat Unit4 zich meer richten op een verticale bedrijfsstructuur met een focus op een select aantal sectoren waarbinnen het totaaloplossingen kan aanbieden.  
De CEO is niet bang dat de mogelijke overname door private equity bedrijf Advent International roet in het eten gooit. "Ik ervan uit dat ook de aandeelhouders achter mijn plan staan. Dus ik ben niet bang om mijn positie kwijt te raken als de beoogde overname mislukt”, zegt Duarte tegen DFT. Advent heeft een bod van €1,2 miljard op tafel gelegd. Eind februari eindigt de aanmeldingstermijn.
 
Gerelateerde artikelen