Unica neemt opnieuw een regionale concurrent over

De technisch dienstverlener koopt de een na de andere kleine speler.

Technisch dienstverlener Unica neemt DQS uit Amsterdam over, specialist in meet- en regeltechniek. DQS wordt ondergebracht bij Hermans Elektra, dat sinds oktober 2023 onderdeel is van Unica. Unica behoort met ruim 4000 medewerkers tot de grootste technisch dienstverleners van Nederland.

Unica is bezig met een serie overnames, sinds de Engelse investeerder Triton zeven jaar geleden aan boord stapte. In mei nam Unica nog Bavak Security Group uit Noordwijk over van investeerder OxGreenfield.

Met de laatste transactie willen DQS en het in Almere gevestigde Hermans Elektra hun marktpositie versterken in de regio Groot-Amsterdam. DQS en Hermans Elektra zijn beide gespecialiseerd in meet- en regeltechniek. DQS legt zich daarbij toe op regel- en besturingstechniek in klimaatinstallaties en gebouwbeheersystemen. Dit wordt toegepast bij renovatie- en nieuwbouwprojecten in zorginstellingen, kantoorgebouwen, hotels, scholen, winkels en in de industrie. De omzet over 2023 bedroeg circa vijf miljoen euro.

Hermans en DQS hebben een vergelijkbare omvang en competenties en kennen geen overlap in de klanten. Beide bedrijven blijven voorlopig onder eigen naam actief maar gaan allebei opereren vanuit het kantoor van Hermans Elektra in Almere.

Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Lees ook: Top 10 grootste kopers van Nederlandse bedrijven

Gerelateerde artikelen