‘Unibail moet voordelen overname uitleggen’

Unibail-Rodamco zal goed moeten uitleggen waar het de beloofde 100 miljoen euro aan kostenvoordelen vandaan denkt te halen als gevolg van de voorgenomen overname van Westfield. Dat schrijft analist Jaap Kuin van ING dinsdag in een commentaar.

Unibail-Rodamco maakte bekend dat het overeenstemming heeft met zijn Australische branchegenoot over een overname waarmee een ondernemingswaarde gemoeid is van omgerekend bijna 21 miljard euro. Dat komt neer op een premie van 18 procent op de slotkoers van Westfield op maandag.

Kuin merkt op dat zo'n grote overname voor veel beleggers niet als een grote verrassing zal zijn gekomen. Het management van Unibail-Rodamco stak de laatste tijd niet onder stoelen of banken dat het actief keek naar overnamemogelijkheden, met name buiten Europa.

Op het eerste gezicht lijkt het bedrijf volgens Kuin een goede koop te hebben gedaan, gezien de kwaliteit van de portefeuille van Westfield. De hoge aandelencomponent in de overnameprijs houdt daarnaast het risico relatief laag. Aan de andere kant is onduidelijk waar kostenvoordelen te halen zijn, gezien de beperkte geografische overlap.

ING handhaaft zijn koopadvies en koersdoel van 255 euro. Analisten van Barclays meldden dinsdag dat zij het aandeel beginnen te volgen met de aanbeveling equal-weight en een richtprijs van 240 euro. Het aandeel stond na een kleine drie kwartier handel onderaan de AEX met een verlies van 2,7 procent op 218,05 euro.

(ANP)

Gerelateerde artikelen