Uitbreiding energieprojectenpraktijk Stek met twee partners

Stek versterkt haar positie in deze markt door de toetreding van Claudia Beele en Coen Thomas als partners.

Met de komst van Beele en Thomas bestaat het energieprojectenteam van Stek uit zeven partners. De expertise van het team  omvat alle relevante juridische expertises, waaronder sectorspecifieke regelgeving en bestuursrecht (Jan Erik Janssen en Veii Jacobs), (project)financiering (Sharon Kaufmann en Herman Wamelink) en overnames, samenwerkingen en commerciële contracten (Claudia Beele, Coen Thomas, Reijnoud Homveld en Jeroen Timmermans).

Claudia werkt al ruim vijftien jaar in de energiemarkt waarvan de laatste tien jaar bij Stek. In deze tijd heeft zij geadviseerd over vele transacties, projecten en commerciële contracten, waaronder veel onshore en offshore windprojecten, zonprojecten en geothermie- en warmteprojecten. Claudia werkt ook voor Nederlandse en internationale partijen op het gebied van projectfinancieringen en is hoofd van de German desk van Stek. In de Legal 500 van 2020 wordt zij geprezen als “sharp and pragmatic” en als “great communicator”. 

Coens praktijk ziet op de ontwikkeling en structurering van kapitaalintensieve projecten. Hij heeft sinds 1998 vele projecten begeleid, waaronder onshore en offshore windprojecten, zonneparken, datacenters, gasopslagen, leidinginfrastructuur, industriële en chemische installaties en centrales voor de opwekking van elektriciteit. Ook werkte Coen mee aan de ontwikkeling van servicemodellen die in de circulaire economie een steeds belangrijkere rol zullen gaan spelen. Legal 500: “Coen Thomas is 'extremely helpful, always available, fast and produces work of the highest quality'.”

De kennis en ervaring van Claudia en Coen is deels in het bedrijfsleven opgedaan. Claudia werkte als bedrijfsjurist en secretaris van de vennootschap bij een windturbineproducent. Coen werkte ruim vijf jaar bij Shell en was onder meer hoofd van een team dat grote projecten van Europa tot Oceanië juridisch begeleidde. 

Jan Erik Janssen: De toetreding van Claudia en Coen onderstreept het succes van ons multidisciplinaire energieteam. Wij kijken ernaar uit om samen met onze cliënten en Claudia en Coen als partners een bijdrage aan de energietransitie te leveren.

Herman Wamelink: Claudia en Coen zijn echte teamspelers die graag zij aan zij met hun cliënten de mouwen opstropen. Bij projecten komt het aan op de juiste afstemming van de projectdocumentatie op de financiering en dat kunnen zij als geen ander.

Gerelateerde artikelen