Twitter klaagt Elon Musk aan

Twitter klaagt Elon Musk aan omdat hij afziet van de koop van de berichtendienst. Het bedrijf wil dat de rechter Musk dwingt alsnog tot de overname over te gaan voor de afgesproken 54,20 dollar per aandeel, melden Amerikaanse media.

Musk wordt er onder andere van beschuldigd voorwaarden uit de koopovereenkomst te hebben geschonden, zo valt te lezen in het 62 pagina's tellende rechtbankdocument. Zijn exitstrategie wordt "een toonbeeld van hypocrisie" genoemd. "Musks gedrag bevestigt simpelweg dat hij wil ontsnappen aan het bindende contract dat hij uit vrije wil heeft ondertekend, en dat hij Twitter daarbij schade wil berokkenen," zo staat in de documenten. "Twitter heeft onherstelbare schade geleden en zal dat blijven doen als gevolg van de schendingen door gedaagden."

Musk ging eind april akkoord om Twitter voor 44 miljard dollar (43 miljard euro) van de beurs te halen, maar de Tesla-topman heeft besloten zich terug te trekken uit de overnamedeal. Hij heeft Twitter herhaaldelijk verweten dat het bedrijf nooit een goed antwoord heeft gegeven op de vraag hoeveel zogenoemde bots en spamaccounts er bestaan op de berichtendienst en welk deel zij uitmaken van het totale aantal gebruikers. De miljardair beweert dat Twitter gebruikersgegevens verkeerd heeft voorgesteld en dat het aantal spambots op het platform veel hoger is dan het bedrijf zelf zegt. Musk heeft volgens Twitter echter geen enkel bewijs voor deze bewering geleverd en de berichtendienst heeft het herhaaldelijk ontkend.

Musk  heeft laten weten dat het 'ironisch' is dat Twitter een overname via de rechter wil afdwingen. De ironie zit hem er vermoedelijk in dat Twitter zelf via de rechter openheid van zaken moet geven over bijvoorbeeld het aantal nepaccounts. Musk plaatste zijn reactie "oh the irony" in een bericht op het socialemediaplatform.

Gerelateerde artikelen