Twee overnames aangekondigd door Newww Media Group

In consoliderende markt voor online marketing biedt een groep de benodigde schaalvoordelen.

Online marketing bureaus Traffic Today uit Deventer en iClicks uit Lelystad hebben zich aangesloten bij Newww Media Group.

Newww Media Group is een snelgroeiend platform – opgericht door ondernemer Marten Post – waar Nederlandse digitale bureaus samenkomen. Van omvangrijke full-service agencies tot gespecialiseerde niche-experts.

Bedrijven in de online dienstverlening staan de komende tijd voor verschillende uitdagingen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op waardoor bureaus schaarse tijd en middelen moeten inzetten om innovatief te blijven in hun vakgebied.

Tegelijkertijd is de markt aan het consolideren. Hierdoor wordt het moeilijker voor individuele bureaus om concurrerend te blijven tegen bureaus die wel profiteren van de schaalvoordelen die een groep biedt. “Om als agency succesvol te blijven en toekomstbestendig te worden is samenwerking essentieel”, zegt Raimond Jonkhoff, CEO van online marketing bureau iClicks in Lelystad.

Newww Media Group bestaat uit ruim 220 online specialisten verdeeld over de aangesloten bureaus iClicks, Traffic Today, Talent Online en Klantervaringen.nl. “De ambitie is om online bureaus de kans te geven om op alle denkbare vlakken samen te werken en zo te profiteren van de synergie binnen de groep. Het behoud van de eigen identiteit en cultuur van de aangesloten agencies is voor ons erg belangrijk”, aldus Marten Post.

Er is bewust gekozen om de groep op te richten zonder externe private equity-investeerders, zodat de belofte van autonomie, behoud van cultuur en identiteit in de praktijk gewaarborgd kan worden. De groep verwacht de komende periode snel uit te breiden.

Improve your valuation knowledge and skills in 3 days
Understanding company valuation is a key competitive advantage in M&A. Join the challenging Valuation program by Prof. Matti Suominen.
Gerelateerde artikelen