Twee maal goud voor Loyens & Loeff in league tables H1 2018

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:03
Advocatenkantoor Loyens & Loeff adviseert bij de grootste en de meeste deals. Dat blijkt uit de MenA.nl league tables H1 2018.

Loyens & Loeff was betrokken bij de grootste deals in de eerste zes maanden van 2018. Het kantoor adviseerde bij deals met een totale waarde van 12,8 miljard. Het leeuwendeel heeft Loyens te danken aan het advies bij de verkoop van AkzoNobel Specialty Chemicals voor 10,1 miljard euro. Ook was het kantoor betrokken bij de verkoop van Emté aan Jumbo en Coop voor 410 miljoen en de overname van Bugaboo door Bain voor meer dan 250 miljoen. 

Harmen Holtrop, partner bij Loyens & Loeff, verwacht het ook deze zomer druk te krijgen. “2018 is tot nu toe een jaar geweest met veel mooie deals. Ook de pijplijn voor na de zomer begint goed gevuld te raken, ondanks het dalende aantal transacties als gevolg van de handelsoorlogen. Al met al een veelbelovend halfjaar dat naar meer smaakt.”

 

Allen & Overy had ook een druk halfjaar. Het volgt Loyens & Loeff op de tweede plaats in de league table gesorteerd op aantal deals. Karine Kodde, partner bij Allen & Overy kijkt terug op een bijzonder halfjaar. “De M&A markt zit in een ongekende periode van continue groei. Dealmakers laten zich niet weerhouden door internationale ontwikkelingen. De markt heeft een sterk fundament, onder andere door gunstige financieringsmogelijkheden en boardrooms die groei willen versnellen door strategische acquisities.”

 

Lees ook:
Lazard en Rabobank aan kop in league tables H1 2018
Nederlandse dealmaker staat droog in wereldwijde overname-explosie H1 2018

Gerelateerde artikelen