Twee deals in Nederland door Ardonagh Europe

Classicus en Klap zijn na Léon de tweede en derde prooi in Nederland.

Ardonagh Europe neem Classicus over, een verzekeringsmakelaar voor vermogende klanten. Daarnaast wordt Klap Verzekeringsmakelaar overgenomen. 

Classicus, opgericht in 2004, heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en biedt gespecialiseerde producten aan vermogende klanten onder andere voor het verzekeren van klassieke en luxe auto's, jachten en kunstcollecties.

De activiteiten omvatten ook de intermediair Classicus Europe en het in Londen gevestigde Classicus Ltd, dat bestaat uit het niet Europese intermediairbedrijf, haar VK-retailbedrijf voor vermogende particulieren en het bedrijf voor haar zakelijke klanten in het VK.

Ardonagh Europe is onderdeel van de Ardonagh Group, een verzekeringsbedrijf in Londen. Deze overname volgt op de recente aankondiging van Ardonagh Europe om Klap Verzekeringsmakelaar over te nemen, een onafhankelijke, gespecialiseerde verzekeringsmakelaar voor zakelijke en particuliere verzekeringen gevestigd in Amsterdam. 

Twee jaar geleden heeft de Ardonagh Group een Europese divisie opgezet, gevestigd in Dublin. De deals in Nederland worden gezien als een aanzet om de Europese poot verder uit te bouwen. De stap volgt op de overname van de Nederlandse verzekeringsmakelaar Léons vorig jaar. Financiële details over de recente deals zijn niet bekendgemaakt.

 

Gerelateerde artikelen