Twee burgerinitiatieven HEMA bundelen krachten

Twee initiatieven om HEMA te helpen werden afgelopen vrijdag onafhankelijk van elkaar succesvol gelanceerd.

Er zijn inmiddels meer dan 10.000 steunbetuigingen. Om slagvaardiger te zijn bundelen www.Houdehema.nl, vanuit werknemers en financiële partijen en www.welovehema.nl, vanuit de HEMA fans en retailachterban nu de krachten.

Beide initiatieven hebben hetzelfde doel, namelijk van HEMA een duurzaam en toekomstbestendig bedrijf maken. Beiden zien een toekomst voor HEMA waarbij de klanten, de werknemers, ondernemers en ook een aantal leveranciers deels eigenaar zijn van HEMA.

Door het oprichten van een coöperatie worden alle belanghebbenden rondom HEMA verenigd. De coöperatie gaat laten zien hoe met geduldig kapitaal de belangen van werknemers, klanten, winkeliers en alle aandeel­houders kunnen worden behartigd. De coöperatie wil een eind maken aan de financiële constructies die HEMA met een zware rentelast hebben opgezadeld.

De teams van HoudeHema en welovehema vullen elkaar goed aan: het team van www.welovehema.nl bestaat uit retail-experts en weet de echte HEMA fans aan zich te binden. Bij HoudeHema zijn huidige werknemers en financiële partijen betrokken die de vergunning en juridische kennis hebben om het geld op te halen.

Met nu al duizenden steunbetuigingen worden de initiatieven een serieuze speler bij de koop van HEMA. Er zijn zelfs HEMA fans die aanbieden geld te willen doneren zonder er iets voor terug te krijgen. Met fintech wordt het mogelijk voor ook kleine aandeelhouders om een klein stuk HEMA te kopen.

Sabien Duetz van WeloveHema: ''Wij zien al jaren met lede ogen aan hoe HEMA in handen van het snelle geld verschraalt. We lopen al sinds 2017 met het idee om de HEMA gezamenlijk te redden van de liefdeloze investeerders. Wij zagen meteen dat het initiatief van HoudeHema onze diepe wens zou gaan versterken. Het lopende marktonderzoek laat – zonder campagne – zien dat er een enorme potentie is.''

Mei Li Vos van HoudeHema: ''Het zegt wel wat dat twee totaal verschillende partijen met precies hetzelfde doel, de HEMA, op dezelfde dag naar buiten komen. Dat betekent dat er enorm veel steun is, en de kans van slagen verdubbelt. We gaan met een oer-Nederlandse coöperatie en financiële technologie HEMA van ons allemaal maken.''

Gerelateerde artikelen