Turks bouwbedrijf Renaissance Construction doet bod op Ballast Nedam

Het Turkse bouwbedrijf Renaissance Construction wil bouwbedrijf Ballast Nedam voor 30 miljoen euro overnemen. Het bod op de aandelen van de Nederlandse bouwer ligt 29 procent boven de slotkoers van 18 mei, toen Ballast Nedam de eerste verkennende gesprekken met Renaissance voerde.

De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Ballast Nedam steunen het bod volledig en bevelen het unaniem aam, schrijven de partijen een gezamenlijke verklaring

Na de succesvolle afwikkeling van het bod zal Renaissance Construction een kapitaalinjectie doen aan Ballast Nedam van 30 miljoen euro. Die kapitaalinjectie zal Ballast Nedam volledig gebruiken ter aflossing van de overbruggingsleningen en ter versterking van de liquiditeitspositie.

Hieronder de betrokken adviseurs:

– KPMG treedt op als financieel adviseur van Ballast Nedam.
– Leonardo & Co treedt op als financieel adviseur van de Raad van Commissarissen van Ballast Nedam.
– ABN AMRO Bank N.V. treedt op als financieel adviseur van Renaissance Construction.

– De Brauw Blackstone Westbroek N.V. en Stibbe treden op als juridisch adviseur van Ballast Nedam.
– NautaDutilh treedt op als juridisch adviseur van de Raad van Commissarissen van Ballast Nedam.
– Clifford Chance LLP treedt op als juridisch adviseur van Renaissance Construction. 

De belangen van minderheidsaandeelhouders van Ballast Nedam en de niet-financiële afspraken zullen worden beschermd door de aanstelling van twee onafhankelijke leden van de Raad van Commissarissen met bepaalde vetorechten, voor een periode van tenminste drie jaar vanaf de datum van afwikkeling van het bod, zo is te lezen in de verklaring. 

Na de overname
Ballast Nedam blijft zijn identiteit behouden. De naam wordt niet veranderd. Daarnaast blijven het hoofdkantoor en de juridische entiteit in Nederland. 

Koper Renaissance Construction zal het overnamebod financieren uit beschikbare liquide middelen, dat volgens de betrokken een hogere mate van zekerheid meebrengt voor het slagen van de transactie. Kennelijk heeft Renaissance geen lening nodig om de acquisitie te financieren.

"Renaissance Construction is een sterke, strategische partner, die ons in staat stelt om de implementatie van onze strategische agenda voor de komende jaren te versnellen en ons voorziet van nieuwe mogelijkheden om onze uitgebreide expertise, die wij in integrale, complexe projecten hebben opgedaan, te exporteren," zegt Noordaa, de CEO van Ballast Nedam.

Redelijke prijs
Noordaa: "Wij geloven dat dit Bod in het belang is van Ballast Nedam en al zijn stakeholders. Zowel de Raad van Bestuur als de Raad van Commissarissen steunen het bod volledig en bevelen het unaniem aan, voor een biedingsprijs die wij als billijk beschouwen."

De biedingsovereenkomst kan nu alleen nog zonder sancties worden verbroken als een een andere partij een significant hoger bod indient voor Ballast Nedam.  

Gerelateerde artikelen