Tuinman Olaf van der Donk naar Clifford Chance

Na een intermezzo van een jaar als tuinman van een mooie Italiaanse villa gaan Olaf van der Donk weer aan de slag in M&A. Per 1 januari 2014 zal hij werkzaam zijn als senior advisor van de fiscale sectie van Clifford Chance in Amsterdam.
Hij is gespecialiseerd in de fiscale aspecten van diverse soorten corporate transacties, waaronder aandelenkoop/-verkoop, fusies, splitsingen, beursgangen en herstructureringen. Van der Donk werkte vanuit Amsterdam en Londen voor uiteenlopende klanten, zoals multinationals, private equity-huizen en fondsen.
 
Na te hebben gewerkt als belastinginspecteur, was Van der Donk tussen 1991 en 2002 werkzaam bij Ernst & Young (huidige EY) waar hij in 1997 partner werd. Bij Ernst & Young bouwde Van der Donk tussen 1994 en 1997 een fiscale transactiepraktijk op in Londen en vervolgens in Amsterdam. In 2002 trad hij als partner toe tot de maatschap van Allen & Overy en daar bouwde Van der Donk een bloeiende fiscale transactiepraktijk op.
Olaf van der Donk: "Ik zie grote kansen voor groei bij Clifford Chance van haar fiscale corporate praktijk. De sfeer en energie die Clifford Chance uitstraalt bevalt mij enorm. Ik verheug mij enorm om het tax team en in het bijzonder Clifford Chance-counsel Michiel Sunderman op dit gebied te ondersteunen."
Ate van IJlzinga Veenstra, partner en hoofd van de Amsterdamse Tax, Pensions, Employment & Funds praktijk: "De komst van Olaf is een superstap in de verdere uitbouw van onze fiscale sectie. Wij zijn reuze blij dat hij zijn brede ervaring met ons wil delen. Ik verheug me er ook op hem als persoon en nieuw lid van onze groep te mogen verwelkomen. "
 

Gerelateerde artikelen