Trump-bedrijf via een SPAC naar de beurs

Laatst gewijzigd: 26 maart 2024 11:12
De oud-president kan door de beursgang drie miljard dollar innen.

Het Amerikaanse socialmediabedrijf Digital World Acquisition Corp (DWAC) heeft van investeerders toestemming gehad voor een beursgang. Het bedrijf trekt vooral de aandacht omdat Donald Trump eraan verbonden is. Zo maakt Trumps social media platform Truth Social deel uit van het bedrijf.

Het is de bedoeling om het bedrijf een beursnotering te geven via een SPAC. Dat levert een deal op van naar verwachting zes miljard dollar. Deze week wordt de afhandeling van de beursgang verwacht. Dan kan Trump Media & Technology Group ook zijn beursdebuut maken.

Door de verdeling van de aandelen lijkt Trump op zeker drie miljard dollar te kunnen rekenen. Maar door eerdere afspraken kan de 77-jarige oud-president zijn aandelen pas over zes maanden verkopen en omzetten in geld.

Patrick Orlando, de voormalig topman van Digital World, en twee oud-zakenpartners van Trump proberen ondertussen via de rechter de deal nog te stoppen. Zij claimen op basis van hun werk aan de beursgang recht te hebben op meer aandelen.

Gerelateerde artikelen