Triton opent kantoor in Amsterdam

De internationale investeringsmaatschappij versterkt vanuit de hoofdstad zijn activiteiten in de Benelux.

De fondsen van Triton hebben een totale grootte van € 14 miljard en hebben reeds in diverse bedrijven in de regio geïnvesteerd, hetzij als directe investeringen dan wel als bijkomende acquisities voor de bedrijven van de portefeuille van de fondsen. Het meest recente fonds, Triton V, is eind vorig jaar opgericht en heeft een omvang van € 5 miljard.  Koos van de Linde is bij Triton als Investment Advisory Professional aangesteld om een lokaal team in de regio op te zetten.

“Het openen van ons nieuw kantoor in Amsterdam is een volgende stap om de Europese aanwezigheid van Triton in een kerngebied te versterken. Wij kennen de markt door en door en hebben veel ervaring in de sector. Op basis van hun buy & buildstrategie investeren de fondsen van Triton in bedrijven met de potentie om duurzame, langetermijnswaarde te scheppen tijdens veranderende economische cycli binnen de sectoren Industrie, Zakelijke Diensten, Consumentengoederen en Gezondheidszorg”, zegt Peder Prahl, Managing Partner.

Triton heeft ten doel om bedrijven beter te maken door verstandig te investeren, strategische en operationele verbeteringen te realiseren en de bedrijven waarin het investeert te laten groeien. Triton belegt in principe onder alle marktomstandigheden en heeft ten doel in de hele economische cyclus gezonde bedrijven te bouwen en te verbeteren. 

“De markt in de Benelux is interessant en Triton heeft al aanzienlijke investeringen hierin gedaan en heeft daarnaast nog veel potentiële investeringen in de pijplijn zitten. Wij zijn blij met Koos van de Linde als nieuw lid van ons team. Hij brengt aanzienlijke sectorkennis en knowhow van de lokale markt met zich mee, die onze activiteiten in de regio zullen ondersteunen en helpen bij het opzetten van een lokaal team”, voegt Luc Hendriks toe, Senior Industry Expert & Operating Partner.

De directe investeringen van de fondsen van Triton omvatten Unica, Deep Ocean en de Sunweb Group en het bedrijf kondigde recentelijk een overeenkomst aan om te investeren in Royal Reesink. Bijkomende acquisities van de bedrijven in de portefeuille van de fondsen van Triton omvatten QISS-IT (voor Univativ), N-Secure, Pro-Fa Automation, Dotwood, Boele Fire Protection en Brainpac (voor Unica), Vanwaarde en Tiedema (voor Polygon). Daarnaast kondigde Triton recentelijk investeringen door Sunweb in Corendon en door AVS Verkehrssicherung in de Fero Group (België) aan.

Gerelateerde artikelen