Triton neemt meerderheidsbelang in Royal Reesink

Laatst gewijzigd: 25 september 2023 10:05
Triton heeft een meerderheidsbelang genomen in Royal Reesink, een van de grootste internationale distributie- en serviceplatforms voor machines.

Reesink levert hoogwaardige machines voor de landbouw, magazijninrichting, landschapsonderhoud en grond-, weg- en waterbouw, dat A-merken zoals Claas, Kuhn, Linde en Toro vertegenwoordigt. Triton investeert samen met het huidige management van Royal Reesink. De onderneming, waarvan het hoofdkantoor in Apeldoorn is gevestigd, werd in 2016 van de beurs gehaald door een consortium geleid door Gilde Buy Out Partners, dat verder bestaat uit Teslin en Navitas Capital.

Gerrit van der Scheer, CEO van Royal Reesink is verheugd om Triton als nieuwe meerderheidsaandeelhouder te mogen verwelkomen: “Met Gilde, Teslin en Navitas Capital als partner hebben we onze leidende marktpositie in de Benelux versterkt en hebben we onze groei in andere landen zoals Canada, Zuid-Afrika, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk versneld. Wij zien Triton als de juiste partner om ons te helpen onze sterke merkenportefeuille en servicepropositie optimaal te benutten”.

Rabobank en Rothschild traden bij deze transactie op als financieel adviseur van Royal Reesink en Gilde Buy Out Partners. Het team van Rabobank, dat bestaat uit Oscar Nettl, Michel Cijsouw, William Jones, Roland Veugelers, Hanneke Kamphuis en Lennart Scholtus, heeft Royal Reesink de afgelopen tien jaar veelvuldig bijgestaan als adviseur, onder meer bij de public-to-private transactie in 2016, de overname van de Material Handling activiteiten van PON in 2013 en de overname van Kemp Groep in 2012. Clifford Chance was als juridisch adviseur van de onderneming en Gilde betrokken. ING trad op als financieel adviseur van Triton, dat voor juridisch advies werd bijgestaan door Latham & Watkins en De Brauw.

De financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt. Partijen verwachten de transactie, die nog onder voorbehoud is van mededingingsgoedkeuringen en voor advies is voorgelegd aan de Ondernemingsraad van Royal Reesink, in de tweede helft van dit jaar te kunnen afronden.

Gerelateerde artikelen