Translink Benelux en AenF Partners fuseren

Laatst gewijzigd: 26 februari 2024 10:08
Translink Benelux B.V. kondigt met trots de fusie aan met corporate finance boutique AenF Partners B.V.

De fusie belooft aanzienlijke voordelen voor bestaande en potentiële klanten, gezien de complementaire koop- en verkoopspecialisaties van de bedrijven. De fusie zal ook de voetafdruk van Translink in de Benelux versterken, wat bijdraagt aan de diepgaande mondiale partnerschappen en expertise die blijkt uit de groeiende Translink Corporate Finance-groep, die meer dan 35 landen bestrijkt.

Maurits Hesseling, Managing Partner van Translink Benelux: “Vorig jaar heeft de Translink groep een strategisch doel in daden omgezet, namelijk uitgroeien tot de top 10 binnen de internationale M&A middenmarkt wereldwijd. Het versterken van onze aanwezigheid in Nederland was onderdeel van deze missie en daarom zijn we op zoek gegaan naar een partner met vergelijkbare internationale groeidoelstellingen en synergiën. AenF Partners (Acquisition & Finance) is voor ons een voor de hand liggende keuze geweest; we delen een ongecompliceerde benadering van zaken en, belangrijker nog, ook de bedrijfscultuur. Het voelde meteen als een goede match. AenF Partners beschikt ook over een sterke expertise aan de verkoopzijde, terwijl wij gespecialiseerd zijn aan de koopzijde, waardoor we complementaire sterke punten hebben.”

AenF Partners is sinds 2005 actief in het fusie- en overnamelandschap in Nederland. Friso Kuipers, partner en medeoprichter, zegt dat de synergiën in ethos en visie de fusie met Translink een natuurlijke match maakten. “De afgelopen jaren zijn we op zoek geweest naar een partner die ons kan helpen onze internationale bekendheid te vergroten. Dankzij de wereldwijde expertise en footprint van Translink paste het vanaf het begin goed bij elkaar.”

Alexander Boissevain, partner en medeoprichter bij AenF, voegt hieraan toe: “Bovendien delen we dezelfde waarden. AenF Partners doet zaken op basis van twee principes: integriteit en intelligentie. Omdat Friso en ik beiden al 26 jaar actief zijn in de Benelux M&A-markt, zijn we diep verweven met de Nederlandse M&A-activiteit. Bovendien maken wij onze beloftes waar, zodat de markt altijd weet wat hij van ons mag verwachten. Translink deelt dezelfde waarden en reputatie voor uitmuntendheid. Die overlap in cultuur en ethos zorgde ervoor dat de fusie goed aanvoelde.”

Het kantoor van Translink Benelux zal bestaan uit zo’n zestien M&A-experts.

Gerelateerde artikelen