Toshiba ziet voorlopig niets in overnamevoorstel CVC

Het Japanse technologie- en elektronicaconcern Toshiba ziet vooralsnog niets in het overnamevoorstel van investeringsmaatschappij CVC Capital Partners. Er ontbreekt nog te veel belangrijke informatie over een eventuele inlijving, meldt Toshiba aan zijn aandeelhouders.

CVC wilde het 145 jaar oude conglomeraat, waarvan de activiteiten zich uitstrekken van de verkoop van printers tot medische apparatuur en elektriciteitsopwekking, van de beurs halen. Naar verluidt is er meer dan 20 miljard dollar gemoeid met die overname.

Toshiba meldt nu dat CVC "een stap opzij" heeft gedaan om het oordeel van de Japanners over het overnamebod af te wachten. Maar de directie van Toshiba wil meer details van de investeerder. Zo wil Toshiba bijvoorbeeld weten hoeveel van zijn activiteiten CVC financiert met eigen of geleend kapitaal, maar dat is nu nog onbekend.

Naast CVC zouden er meer gegadigden zijn voor Toshiba. Zo meldde persbureau Bloomberg eerder dat investeerders KKR en Brookfield Asset Management onderzoeken of ze Toshiba zouden willen overnemen.

Toshiba heeft de laatste jaren te maken gehad met een reeks problemen waaronder boekhoudfraude en kostbare tegenslagen bij zijn tak voor kernenergie. Onlangs trad Nobuaki Kurumatani af als topman van het concern omdat directieleden en werknemers het vertrouwen in hem verloren. Hij gaf eerder leiding aan de Japanse tak van CVC.

Gerelateerde artikelen