Topman Galapagos Onno van de Stolpe gaat met pensioen

De medeoprichter van Galapagos blijft aan tot er een opvolger is gevonden.

Topman en medeoprichter Onno van de Stolpe van de Nederlands-Belgische biotechnoloog Galapagos heeft plannen om met pensioen te gaan. Hij zal aanblijven tot een opvolger is gevonden, aldus Galapagos. Er is een zoektocht naar een vervanger begonnen. ''Mijn tijd aan het roer van Galapagos komt tot een eind'', begint Van de Stolpe in gisteravond gepubliceerde nieuwsbericht..

Voorspoed en tegenspoed

Van de Stolpe was in 1999 een van de oprichters van Galapagos dat een notering heeft aan de beurs in Amsterdam. "In de afgelopen 20 jaar heeft Onno een van de belangrijkste biotechnologiebedrijven in Europa opgebouwd, en het bedrijf gebracht van een jonge start-up tot een beursgenoteerde onderneming die onlangs zijn eerste goedgekeurde medicijn lanceerde", aldus Galapagos. Het gaat daarbij om een reumamiddel dat is toegestaan op de Europese markt.

Galapagos heeft de afgelopen tijd wel een aantal tegenslagen gehad. Zo werd eerder het reumamiddel in de Verenigde Staten niet goedgekeurd. Dat leidde bovendien tot een herziening van een grote deal met de Amerikaanse farmaceut Gilead. Daarbovenop kreeg het bedrijf een tegenvaller te verwerken bij een test naar een middel tegen longfibrose.

 

Gerelateerde artikelen