Topman Bunq droomt van een beursgang

Voorlopig is topman Niknam niet op zoek naar externe financiering.

Topman Ali Niknam van de online bank Bunq heeft gezegd dat hij graag met zijn bedrijf naar de beurs gaat. Dat verklaarde hij in een toelichting op de resultaten van zijn bedrijf. “Als ondernemer zou ik het heel mooi vinden om ooit een beursgang te ervaren. Of dat met Bunq is of een van mijn andere ondernemingen is mij om het even."

Niknam is tevens eigenaar van TransIP en The Datacenter Group. Van deze bedrijven is niet bekend dat ze naar de beurs gaan. De ondernemer gaf aan dat een beursgang bij wijze van financiering niet nodig is bij Bunq. Nieuwe investeringsrondes sluit hij voorlopig uit. "We zijn nu winstgevend. Ik zou nu ook niet graag afhankelijk willen zijn van externe geldschieters.”

De klanttegoeden bij Bunq zijn opgelopen tot 2,3 miljard euro, maakte het bedrijf eerder deze maand bekend. Dat is 91 procent meer dan een jaar eerder. In het laatste kwartaal van 2022 boekte Bunq voor het eerst in zijn bestaan een nettowinst. Bunq hoopt nu in Duitsland hard te groeien en internationaal uit te breiden, waarbij spaar- en betaaldiensten de hoofdmoot blijven.
 

Gerelateerde artikelen